‘RIM overweegt splitsing in twee bedrijven’

Abonneer je gratis op Techzine!

BlackBerry-maker Research in Motion (RIM) zou overwegen om zich op te splitsen in twee bedrijven. Het ene bedrijf wordt gericht op het maken van BlackBerry-toestellen, het andere bedrijf zou de berichtendienst moeten onderhouden.

Dit nieuws wordt door anonieme bronnen gemeld tegenover de Sunday Times. RIM heeft vorige maand JP Morgan en RCB Capital gevraagd om de strategische mogelijkheden te onderzoeken. Mogelijke opties blijken dus dat het bedrijf op wordt laten gesplitst, of dat een gedeelte zelfs afgestoten wordt.

Potentiële kopers voor de berichtendienst zouden onder andere Amazon en Facebook zijn, maar er wordt ook gekeken of het een mogelijkheid is om het netwerk open te stellen voor derde partijen zoals Apple en Google, waardoor alsnog winst gemaakt kan worden op de dienst.

Een andere optie zou zijn om het volledige bedrijf intact te houden, waarbij een groot gedeelte van de aandeelen verkocht wordt aan een groter technologiebedrijf. Het is niet voor het eerst dat Microsoft als potentiële koper van Research in Motion wordt genoemd.