Afbeelding Kinect 2 gelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

Informatie over de volgende Microsoft-console, op dit moment bekend als de Xbox 720, is al vaker gelekt. Dit keer krijgen we echter meer informatie over Kinect 2.

Een Twitter-gebruiker heeft een afbeelding geplaatst waarin hij een monster laat zien van Kinect 2 die draait op een Durango-developmentkit. De Durango-kit, wat mogelijk een codenaam is voor de volgende Xbox, lekte al eerder uit en werd op eBay te koop aangeboden.

Op de afbeelding zien we twee spelers en zien we verbeterde diepte en verbeterde beweeggegevens.

Het is moeilijk om te controleren of de afbeelding echt is of niet, maar een van de bronnen van The Verge meldt dat het hier gaat om een echt proefmodel. Microsoft werkt met de Durango Xbox Development Kit en de gebruiksinterface daarvan is hetzelfde als die in de afbeelding.

Eerder lekte al een intern Microsoft-document uit over de Xbox 720. Hierin stond dat Microsoft zich met Kinect 2 richt op verbeterde accuraatheid, stereo imaging, verbeterde spraakherkenning en ondersteuning om vier spelers tegelijk te volgen. Kinect 2 zal ook accessoires ondersteunen die kunnen samenwerken met de de Kinect-sensor.