In een pasgeleden gelekte build van Windows 8.1 zijn referenties teruggevonden naar een previewversie van Windows RT 8.1 en Windows Server 2012 R2. Daarmee lijkt een updatecyclus voor de twee besturingssystemen bevestigd, inbegrepen bij de Windows Blue-update.

Het gaat onder andere om het bestand basebrd.dll.mui, waarin de verschillende systemen genoemd worden. De code is aan het licht gebracht via de Twitter-account van @windows4live. Eeerdere geruchten spraken van de Windows RT-integratie in Blue, liever dan het weinig succesvolle systeem op eigen houtje door te laten ploeteren. Of dat werkelijk staat te gebeuren is nog afwachten.

Een openbare preview voor Windows 8.1 staat naar verwachting op de planning voor Microsoft’s BUILD-evenement, speciaal gericht op ontwikkelaars. De vermelding van een Windows RT 8.1-preview suggereert de gelijktijdige komst van een openbare preview voor de Windows RT-upgrade.

Op de BUILD-beurs zal Microsoft onder andere Windows ‘Blue’ 8.1 en de nieuwe features uit de doeken doen, maar ook de plannen omtrent de aankomende 7-inch en 8-inch tables toelichten. Eerder vandaag lekte al een setje afbeeldingen van een 8-inch Windows 8 Acer tablet, vermoedelijk onderdeel van de mini-tablet serie.