“Betere medewerkers bij toegang tot sociale media”

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft een onderzoek gehouden naar het gebruik van sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn en Twitter op de werkvloer. Uit het onderzoek blijkt dat veel werknemers graag toegang willen hebben tot sociale media en dat ze ook beter zouden presteren indien die toegang verleend wordt.

Als je op een kantoor werkt, is de kans aanwezig dat sociale netwerken geblokkeerd worden omdat ze van hoger hand enkel als tijdverdrijf gezien worden. Microsoft heeft onder bijna 10.000 mensen verspreid over 32 landen een onderzoek gehouden. De respondenten vertegenwoordigen bedrijven van allerlei verschillende groottes.

37 procent van de ondervraagden heeft het gevoel dat toegang tot sociale media hun prestaties zou verbeteren. Als de groep respondenten qua leeftijd wordt verdeeld, blijkt dat vooral jongere werknemers van mening zijn dat sociale media een positieve invloed kan hebben op hun prestaties. Van de mensen van 18 tot 24 jaar vindt 46 procent dat ze hun werk beter kunnen doen bij toegang tot sociale media. Zij denken dan voornamelijk aan het communiceren met collega’s en klanten, het delen en controleren van documenten en het uitbreiden van hun professionele netwerk.

Zie onderstaande afbeelding voor een infographic met de uitkomsten van het onderzoek.