Gates gaat veel tijd met nieuwe CEO doorbrengen

Abonneer je gratis op Techzine!

Bill Gates is het grootste gedeelte van zijn tijd kwijt aan het werken voor de Bill and Melinda Gates Foundation, maar de mede-oprichter van Microsoft geeft aan dat hij ook veel tijd zal gaan doorbrengen met de nieuwe CEO van Microsoft.

Op het moment dat Bill Gates stopte met fulltime werken bij Microsoft gaf hij aan dat hij toch nog één dag per week zal gaan uittrekken voor het bedrijf dat hij heeft helpen opbouwen. In een interview met FT-magazine gaf hij echter aan dat het bedrijf meer van zijn tijd opslokt, onder andere doordat hij geregeld vergaderingen heeft met de verschillende afdelingen.

Nadat Steve Ballmer aan had gegeven dat hij met pensioen zal gaan, is dit enkel toegenomen. In het interview gaf Gates aan dat hij niet degene zal zijn die Ballmer op gaat volgen, maar dat hij wel van plan is om veel tijd door te gaan brengen met diegene die deze taak wel op zich gaat nemen. Naar verwachting zal ]voor het einde van 2013 bekend worden gemaakt wie dit is.

Tijdens het interview was er dus even aandacht voor Gates’s rol binnen Microsoft, maar het grootste deel van het interview ging over het vrijwilligerswerk van Bill Gates binnen de Bill and Melinda Gates Foundation. Deze organisatie houdt zich bezig met het uitroeien van ziektes zoals polio in de derde wereld.

Volgens de topman van Microsoft is het belangrijker om ervoor te zorgen dat mensen in deze landen een goede gezondheidszorg krijgen, dan om ervoor te zorgen dat deze mensen een internetverbinding krijgen. Hiermee verwijst Gates naar de plannen van Facebook om wereldwijd mensen toegang te geven tot internet. "Als je denkt dat connectiviteit het belangrijkste is, dan is dat prima. Ik denk er anders over."