Twitter onttroont Facebook als beste werkgever

Abonneer je gratis op Techzine!

Uit een onderzoek, gehouden door de Amerikaanse carrièr ewebsite Glassdoor, blijkt dat van de grote technologiebedrijven werknemers van Twitter hun werkgever het meest positief beoordelen.

Voor de zesde keer sinds de oprichting van het bedrijf heeft Glassdoor, een Amerikaanse carrièrewebsite, een lijst opgesteld waarin duidelijk wordt welke werkgever het beste door haar eigen werknemers wordt beoordeeld. Uit de lijst in de categorie technologiebedrijven blijkt dat het vooral bij de Amerikaanse sociale mediabedrijven goed te vertoeven is als werknemer.

Hierbij wordt de koppositie bekleed door Twitter, gevolgd door respectievelijk LinkedIn en Facebook. Bij de vorige drie jaargangen was het nog Facebook dat uit deze lijst als beste werkgever rolde. Of het opvallend te noemen is of juist logisch, is het feit dat er in de volledige lijst met de 50 best beoordeelde bedrijven voor 2014 maar liefst 22 technologiebedrijven zijn te vinden.

De lijst wordt door Glassdoor samengesteld aan de hand van anonieme feedback van werknemers over hun werkgever. Overigens staat Google in de nieuwe lijst op de zesde plaats, Intel 33e, Apple 35e, terwijl Microsoft de top 50 niet haalde.