Mark Zuckerberg: “Snapchat is een privacyfenomeen”

Abonneer je gratis op Techzine!

Tijdens een conferentie op de Amerikaanse universiteit Stanford heeft Mark Zuckerberg het belang van privacy benadrukt. Daarbij noemde de Facebook-oprichter de chatdienst Snapchat als voorbeeld.

Mark Zuckerberg hield gisteren een conferentie op de campus van de universiteit Stanford. Hier sprak hij onder andere over de nieuwe doelen die Facebook voor ogen heeft na het bereiken van één miljard gebruikers.

Deze doelen bestaan uit het verbinden van de hele wereld met het internet, het begrijpen van de wereld met behulp van een eendrachtig model door kunstmatige intelligentie en het stimuleren van de kenniseconomie om de voorspoed van de wereld te bevorderen.

Vanzelfsprekend werd ook het onderwerp privacy aangesneden en de rol van de veiligheidsdienst NSA hierin. Zuckerberg gaf aan dat hoewel er geen daling in het gebruik van Facebook op te merken was, hij zich wel zorgen maakte over wat de onthullingen over de werkwijze van de NSA wereldwijd teweeg zullen brengen.

Zuckerberg gaf aan dat er dankzij Facebook een medium ontstond waardoor gebruikers destijds konden communiceren op een wijze waarop dat voorheen niet mogelijk was. Dit principe ziet hij ook in de relatief jonge chatdienst Snapchat. "Ik ben van mening dat Snapchat een zeer interessant privacyfenomeen is, omdat het een nieuwe ruimte tot communiceren biedt. Hierdoor zullen mensen dingen delen die ze voorheen niet konden delen. Ze hebben het gevoel dat ze nu een plek hebben om dit te doen."

Dat de poging tot het overnemen van Snapchat door Facebook niet geslaagd is, wil niet zeggen dat de sociale netwerksite de interesse in een dergelijke communicatievorm automatisch zal laten varen.