Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat de Xbox One pas in september in België en Nederland verkrijgbaar zal zijn. Dat is bijna een jaar na de lancering in onder andere de Verenigde Staten. Oorspronkelijk zouden Nederland en België bij de eerste landen horen waar de console beschikbaar kwam, dat heeft Microsoft echter niet waar kunnen maken.

Het was al tijden de grote vraag wanneer de nieuwe console van Microsoft beschikbaar zou komen in ons land. Nadat de console werd uitgesteld, kwam er maar geen nieuwe datum beschikbaar. Lange tijd gingen de geruchten dat de console in februari van dit jaar beschikbaar zou komen, inmiddels zijn we halverwege maart en verschaft Microsoft opheldering: De console komt in september naar België en Nederland.

De console verschijnt overigens niet alleen in deze landen in september, Microsoft zal de console dan in nog eens 24 landen beschikbaar stellen. Eind volgende maand zal Microsoft de exacte datum en prijzen bekendmaken per land. Degenen die niet zolang kunnen wachten, kunnen ervoor kiezen een geïmporteerde console te kopen, in onze prijsvergelijker zijn al voldoende winkels te vinden die de console aanbieden.

De PlayStation 4 van Sony is al wel officieel beschikbaar in België en Nederland.