Twitter gaat op zowel de microblogdienst als in Vine toestaan dat gebruikers langere video’s kunnen plaatsen. Gebruikers van beide diensten mogen voortaan video’s tot 140 seconden plaatsen. Beide platformen hadden eerder flinke beperkingen voor de lengte van video’s.

Vine werd bekend met zijn korte video’s van zes seconden. Het zorgde voor veel korte en inventieve filmpjes, maar nu stapt men dus van dat concept af. Op Twitter was er voorheen een limiet van dertig seconden. Door de grenzen te verhogen, hoopt Twitter dat gebruikers op beide diensten meer video’s gaan kijken. Op Twitter werden door veel gebruikers als YouTube-video’s geplaatst om de limieten te omzeilen.

De invoer van beide nieuwe grenzen gaat niet direct in. Twitter is gisteren begonnen met de uitrol, maar Vine doet er langer over. Daar zullen eerst selecte groepjes met invloedrijke gebruikers langere video’s mogen plaatsen en daarna pas de rest. Wanneer dit helemaal uitgerold moet zijn is niet duidelijk.

Twitter is lang niet het enige sociale netwerk dat steeds meer nadruk wil leggen op video. Ook Facebook is bezig met een complete switch naar video. Enige tijd geleden stelde Facebook CEO Mark Zuckerberg zelfs dat hij verwacht dat zijn dienst binnen vijf jaar enkel nog video’s aanbiedt.