Zelfrijdende BMW in 2021 naar China

Abonneer je gratis op Techzine!

De Duitse automaker BMW betreedt in 2021 de markt van zelfrijdende auto’s. De bedoeling is om in dat jaar een deels autonome auto uit te brengen in China. Dit werd afgelopen weekend onthuld tijdens een Chinese top rond kunstmatige intelligentie.

BMW werkt aan de auto onder de noemer Project i20 en doet dat samen met chipfabrikant Intel en het Israëlische bedrijf Mobileye. Laatstgenoemde levert camera’s en software die het mogelijk maakt voor auto’s om de wereld om zich heen "te zien". De camera’s en software zijn erg belangrijk voor zelfrijdende auto’s om goed in kaart te kunnen brengen waar obstakels op de weg zich bevinden.

Project i20 moet dus in 2021 uitgebracht worden op de Chinese markt. Het voertuig zal dan gedeeltelijk autonoom zijn en volledig elektrisch rijden. In 2025 moet het voertuig volledig autonoom kunnen rijden. BMW werkt al jaren aan de ontwikkeling van de auto, en de belofte maakt deel uit van een campagne waarin het bedrijf, dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert, laat zien hoe innovatief het is.

In juli werd nog onthuld dat alle zelfrijdende voertuigen van BMW, in totaal zijn dat er twaalf, gezamenlijk 2,09 miljoen kilometer gereden hadden. Ter vergelijking: Google heeft een veel grotere vloot van zelfrijdende auto’s, die gezamenlijk 2,89 miljoen kilometer gereden hebben.