Abonneer je gratis op Techzine!

Recente cijfers van onderzoeksbureau Nielsen//Netratings tonen aan dat eBay.nl de meest bezochte e-commerce site van Nederland is. Van de in totaal 3.373.000 unieke bezoekers van alle onderzochte e-commerce sites, waren er 1.106.000 die eBay.nl bezochten gedurende de maand december 2003. Dat staat voor een bereik van 14,8% van de actieve internetpopulatie (personen van 2 jaar en ouder met internettoegang). Opvallend gegeven is de hoge tijdsduur van 16 minuten die de gemiddelde bezoeker op eBay.nl besteed.

Nielsen//Netratings is een erkend, onafhankelijk bureau en wordt gezien als dé wereldstandaard voor meting van internetgebruik. Het continue onderzoek van Nielsen//NetRatings heeft in december diverse gegevens van 30 op de Nederlandse opererende e-commerce sites opgeleverd. De Onderzoeksresultaten zijn o.a. ingedeeld naar aantallen unieke bezoekers, bereik van de internetpopulatie, het aantal ‘views’ per webpagina en de gemiddelde tijd die een bezoeker besteedt op de betreffende website.

Groei
Sinds de introductie in Nederland ruim twee jaar geleden is eBay.nl uitgegroeid tot een zeer succesvolle en toonaangevende online handelsplaats voor het kopen en verkopen van uiteenlopende objecten, weergegeven in diverse rubrieken. In navolging op vele andere landen blijken ook Nederlanders de (digitale) weg naar eBay snel te vinden, iets wat bevestigd wordt door de recente onderzoeksresultaten van Nielsen//Netratings. Om een goed beeld te krijgen, bij deze een greep uit de meest verhandelde objecten op www.eBay.nl: per dag worden 300 munten verkocht, 122 games en consoles, 40 mobieltjes, 22 modeltreinen, 13 digitale camera’s, 6 laptops en 8 PC-systemen.