2min

Tags in dit artikel

,

De bètaversie van Windows Longhorn komt waarschijnlijk niet dit jaar uit. Dit komt doordat alle aandacht van Microsoft uitgaat naar de service pack 2 van Windows XP.

"Het was de bedoeling dat de testversie dit jaar zou uitkomen. De datum kan niet gehaald worden, omdat Microsoft te druk bezig is met service pack 2", aldus Bill Gates.

"Naar aanleiding van wat er vorig jaar is gebeurd op het gebied van beveiliging, richten we al onze aandacht op SP2 voor XP", verklaart Greg Sullivan, Windows-productmanager bij Microsoft. "Veel softwareontwikkelaars die aan Longhorn werkten, zijn nu bezig met SP2."

De testversie van Longhorn wordt nu aan het begin van 2005 verwacht. De alphaversie zal waarschijnlijk wel dit jaar klaar zijn. "Longhorn prikken we niet vast op een datum, maar 2006 lijkt een reële speculatie", volgens Gates.

De definitieve versie van Longhorn zal pas in 2006 klaar zijn. Dit is ook later dan eigenlijk verwacht was. In mei vorig jaar had Gates het nog over 2005. "De datum voor Longhorn is veranderlijk. Er zijn veel technologische must haves voor Longhorn en als die niet op tijd klaar zijn, verschuiven we de datum."

Microsoft is sterk in het niet halen van deadlines bij hun nieuwe software. Vorige maand stelde ze nog de komst van SQL Server 2005 en Visual Studio 2005 met een half jaar uit. De twee pakketten worden nu in de eerste helft van 2005 verwacht en dat is in tegenstelling tot de eerdere voorspellingen waarbij uitgegaan was van de tweede helft van 2004.