Abonneer je gratis op Techzine!

Met de nieuwe Trust 510EX USB 5.1 Sound Expert External kan iedereen op een eenvoudige wijze een eigen thuisbioscoop creëren. Dit externe geluidssysteem heeft een USB-aansluiting en is hierdoor erg makkelijk te installeren zonder de computer open te maken. Hiermee is het niet meer nodig om een geluidskaart in de PC in te bouwen en kunnen ook notebookgebruikers profiteren van het levensechte surround geluid in films en computerspellen. Hiermee verovert ook dit product een plaats in het Portable Solutions assortiment van Trust, dat notebookgebruikers in handige producten voor draagbare PC’s voorziet en veel vrijheid en comfort biedt. Behalve de optie om het geluid via 6 boxen (5.1) te ontvangen, bestaat ook de mogelijkheid tot een virtueel 7.1 geluid, waardoor het geluid uit 8 speakers lijkt te komen. Dit geeft een sensationeel realistische geluidsbeleving.

De 510EX USB 5.1 Sound Expert External is compatible met de standaarden EAX 2.0, DirectX, A3D en DirectSound3D, waardoor er levensechte surround effecten ontstaan bij het spelen van games en het beluisteren van andere surround sound geluidsopnamen. De gebruiker kan de equalizer en het omgevingsgeluid met behulp van de equalizer software zelf instellen. Verder is het systeem compatibel met ‘Environmental Sound’, waardoor geluiden in games nog levensechter worden. Deze worden afgestemd op de omgeving waar de game zich afspeelt, bijvoorbeeld kamer, steeg, bergen, of de sfeer van het spel, zoals psychotisch, dance, rock, jazz, klassiek of live.

Tevens bestaat de mogelijkheid om karaoke-effecten te creëren met dit externe 5.1 geluidssysteem, zoals bijvoorbeeld stemtransformatie waardoor de eigen stem veranderd wordt in de stem van een man of vrouw, een monster of een stripfiguur.

Door middel van de mute-knop, die zich op de externe 5.1 geluidskaart bevindt, kan de gebruiker tijdelijk het geluid aan- of uitzetten. Er zijn ook connecties aanwezig voor de microfoon, de voor -, de achter -, en de centrale speaker en de subwoofer, en voor de line-in (AUX-aansluiting). Met deze line-in verbinding bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld een MP3-speler aan te sluiten en het geluid via de speakers af te spelen.

De Trust 510EX USB 5.1 Sound Expert External wordt geleverd met een USB-kabel, welke de geluidskaart direct van stroom voorziet, hierdoor is een aparte adapter niet nodig, een CD-ROM met stuurprogramma’s en software en een meertalige gebruikershandleiding. De Externe 5.1 geluidskaart is vanaf juli verkrijgbaar.

Winkeladviesprijs, inclusief BTW
Trust 510EX USB 5.1 Sound Expert External – € 49,95