Adobe Systems Incorporated maakt bekend dat een half jaar na de introductie van Photoshop Album 2.0. Starter Edition, al meer dan vijf miljoen consumenten wereldwijd gebruik maken van deze software. Met Photoshop Starter Edition, kunnen consumenten eenvoudig digitale herinneringen delen met hun dierbaren via e-mail, printmogelijkheden thuis of via één van de online service partners van Adobe. Daarnaast kunnen consumenten met het pakket veelvoorkomende problemen zoals rode ogen oplossen en de foto s zo rangschikken dat ze eenvoudig teruggevonden en bekeken kunnen worden. Starter Edition is de gratis versie van Photoshop Album 2.0 en bevat essentiële functies van op Windows gebaseerde software voor digitale consumentencamera s.

Met meer dan 5 miljoen actieve gebruikers van Starter Edition, vullen wij het gat dat momenteel bestaat voor digitale camerabezitters, zegt Bryan Lamkin, senior vice president van digital imaging en digital video products bij Adobe. Starter Edition loopt stappen vooruit op de gratis software die bij digitale camera s geleverd wordt. Starter Edition biedt Photoshop-kwaliteit en gebruikers kunnen hun foto s met vrienden en familie delen. We hebben het aangeboden als onderdeel van de Adobe Reader download en hebben ontdekt dat mensen het actief selecteren en gebruiken als onderdeel van hun digitale herinneringen.

Photoshop Album Starter Edition biedt liefhebbers van digitale fotografie de mogelijkheid om een onbeperkt aantal foto s op te slaan. Consumenten kunnen tevens gemakkelijk upgraden naar de volledige versie van Photoshop Album 2.0. Zo hebben ze de beschikking over unieke tools voor het organiseren van foto s, het maken van een kalenderoverzicht waarmee exact achterhaald kan worden wanneer een foto is genomen en het bewerken van meerdere foto s tegelijkertijd met slechts enkele muisklikken. Tevens zijn de creatieve mogelijkheden om foto s met elkaar te delen flink uitgebreid. In slechts enkele stappen kunnen gebruikers ingebonden fotoboeken, kalenders en postkaarten uitprinten en diavoorstellingen met hun favoriete muziek creëren. Bovendien kunnen foto s uitgewisseld en bekeken worden via de mobiele telefoon, PDA en zelfs TiVo, en bewaard worden op CD voor een levenlang fotoplezier. Adobe levert een complete productfamilie die voldoet aan de behoeften van digitale fotografen. Met Photoshop Starter Edition en Photoshop Album 2.0 voor consumenten, Photoshop Elements 2.0 voor hobbyisten en Photoshop CS voor de creatieve professional, biedt Adobe dé oplossing voor gebruikers in elk stadium van ervaring met digitale fotografie.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Photoshop Album Starter Edition kan gratis worden gedownload op Adobe.nl of kan geselecteerd worden als onderdeel van de Adobe Reader software download op www.adobe.nl. Photoshop Album is tevens verkrijgbaar op Adobe.nl voor een adviesverkoopprijs van Euro 59,50 inclusief BTW en bij alle grote verkooppunten.