min

Tags in dit artikel

, ,

Maxtor kondigt de native SATA MaXLine III hoge-capaciteits harddisks aan. Deze derde generatie uit de MaXLine-familie is als eerste uitgerust met een 16-MB buffer en biedt betrouwbaarheid van bedrijfsniveau met een gemiddelde storingsvrije bedrijfstijd (MTTF) van één miljoen uur. De nieuwe drives zijn ideaal voor economische opslag ten behoeve van midline en nearline applicaties, zoals opslag van vaste content en backups van disk naar disk, dankzij de nieuwe SATA II-voorzieningen als Native Command Queuing (NCQ), een opslagcapaciteit tot 300 GB, een snelheid van 7200 RPM en de Maxtor® MaxCommand.

De Maxtor MaxCommand technologie bevat onder meer Maxtor’s unieke harde programmatuur, geïntegreerde SATA-technologie, een 16-MB buffer en een exclusieve dubbele processor voor intelligent en effectief beheer van de schijfbelasting. "De behoefte aan SATA harddisks in bedrijfsomgevingen neemt toe nu bedrijven door wet- en regelgeving hun gegevens steeds langer op moeten slaan,"aldus Brian Garrett van de Enterprise Storage Group. "Maxtor’s MaXLine III-drives combineren capaciteit, performance en economie in antwoord op de behoeften van deze midline applicaties. De SATA II functieset van deze disks met NCQ zorgt ervoor dat applicaties meer taken parallel kunnen uitvoeren om zo de performance op een hoger plan te brengen."

De nieuwe SATA II-functies van de MaXLine III disks bieden hogere performance en meer flexibiliteit in netwerkopslag omgevingen. De nieuwe functies zijn een uitbreiding op de SATA 1.0 specificatie en omvatten naast NCQ ook gespreid optoeren, hot-plug-installatie en asynchroon signaalherstel. NCQ zorgt voor significante verbetering van de schijfperformance met onder meer multi-threading en optimaliseert met intelligent commando wachtrijbeheer de uitvoering van maximaal 32 opdrachten, hetgeen resulteert in snellere datadoorvoer en maximale systeemprestaties.
De hot-plug-functionaliteit zorgt ervoor dat gebruikers die met RAID of andere storage-arrays werken hun voordeel kunnen doen met efficiënter onderhoud en ruimere flexibiliteit bij toevoeging of upgrading van een SATA-drive op een draaiend systeem. De bedrijfszekerheid is toegenomen door een voorziening als gespreid optoeren ( "staggered spin-up" ) , dat spanningspieken bij het opstarten van een subsysteem uitvlakt.

Omdat SATA harddisks inzetbaar zijn in SAS-architecturen (Serial Attached SCSI), kunnen de MaXLine-drives ook efficiënt met SAS-drives worden geïntegreerd in één systeem. Deze zogenaamde Serial in a Box? storage-architectuur biedt flexibiliteit en schaalbaarheid op basis van één behuizing die kan dienst doen als universele bouwsteen voor de bouw van opslaginfrastructuren voor datacenters. De hoge-capaciteits MaXLine-drives zijn inzetbaar voor applicaties die maximale capaciteit vergen voor een scherpe prijs en kunnen in combinatie met performance-gerichte SAS-drives worden ingezet in veeleisende transactie-omgevingen, zodat organisaties de exploitatiekosten van hun opslag kunnen optimaliseren. De nieuwe Maxtor MaXLine III-drives bestaan uit drie platters (schijfelementen) en bieden opslagcapaciteiten van 250 en 300 GB. De SATA-modellen zijn nu beschikbaar voor kwalificatietests en kunnen in de loop van het volgende kalenderkwartaal in grote volumes worden uitgeleverd. Over de beschikbaarheid van de ATA/133-modellen wordt nader bericht. De MaXLine III-drives worden geleverd met drie jaar garantie.