Abonneer je gratis op Techzine!

Heb jij al een foto van Osama Bin laden ontvangen? Nee, goed dan, want het zou best eens een virus kunnen zijn. Vorige week vrijdag is een virus dat door middel van een foto van Osama Bin Laden verstuurd naar 30.000 usenet groepen, en sinds kort ook terug te vinden in e-mailberichten.

Als je die e-mail krijgt, wordt je gevraagt om de foto te downloaden. Men laat weten dat de superterrorist zelfmoord zou hebben gepleegt via ophanging. Als je de foto’s download, zul je het bewijs kunnen bekijken. Als je echter de foto’s download, lukt dit helemaal niet. In die tijd wordt het systeem van de downloader geïnfecteerd met het virus "Hackarmy", die het geinfecteerde systeem open slaat, en op die manier kunnen hackers dat systeem voor eigen doeleinden gebruiken.

Enige tijd geleden was er het zogenaamde "Kournikova"-virus, op net dezelfde manier werden mensen gevraagt foto’s te downloaden, en toen hadden ze ook het virus binnen.

Veel kun je er niet aan doen, buiten je anti-virusprogramma up to date houden, en zorgen dat je geen mailtjes opent van mensen die je niet kent.