2min

Tags in dit artikel

, ,

3Com Corporation kondigde gisteren nieuwe 802.11g building-to-building draadloze bridges aan waarmee klanten snelle draadloze verbindingen tussen twee of meerdere gebouwen kunnen maken. Als onderdeel van de 3Com® oplossingen voor netwerkuitbreiding zijn de draadloze bridges van 3Com ideaal voor klanten die willen besparen op de installatiekosten van bedrading tussen gebouwen binnen een straal van 15 kilometer. 3Com biedt twee typen draadloze bridges: een vaste, zelfstandige bridge voor buitengebruik en een bridge voor binnengebruik met een reeks antenneopties. Hiermee wordt de klanten een keuzemogelijkheid geboden op basis van hun unieke gebruikseisen. Bedrijven, scholen, overheidskantoren en gezondheidsfaciliteiten kunnen van deze zogenoemde building-to-building draadloze bridges gebruikmaken als een kosteneffectieve aanvulling op een centraal netwerk om informatie en afbeeldingen over te brengen, betrouwbare internettoegang te bieden en mobiele gebruikers te ondersteunen.

"Wij blijven werken aan het verbeteren en uitbreiden van onze brede reeks draadloze oplossingen voor zakelijke klanten. Hierbij hanteren we de vernieuwde 3Com draadloze blueprint die we onlangs bekend hebben gemaakt", aldus Brent Nixon, director of enterprise wireless product management bij 3Com. De kostenbesparing die bij het betrouwbaar verbinden van gebouwen door middel van geavanceerde draadloze technologie wordt bereikt, is aantrekkelijk voor onze klanten met zowel kleine tot middelgrote netwerken of grote campusnetwerken. En bedrijven die bezig zijn met het bouwen van een nieuw gebouw kunnen het voordeel van snelle draadloze technologie in overweging nemen op een manier zoals dat eerder waarschijnlijk niet automatisch gebeurde.

De nieuwe 11g draadloze bridges van 3Com beschikken over bridge -systemen voor binnen en buiten die netwerkprestaties tot 54 Mbps leveren. Normaal gesproken werden gebouwen met elkaar verbonden door glasvezel te leggen (waarvan de kosten wel 10 keer zo hoog kunnen zijn als die voor een draadloze bridge), vaste huurlijnen tussen gebouwen aan te brengen (met een fractie van de bandbreedte, maar wel tegen aanzienlijke maandelijkse servicekosten) of door tragere 802.11b draadloze bridging-apparatuur te gebruiken. De nieuwe, op standaarden gebaseerde building-to-building draadloze technologie biedt klanten echter een nieuwe optie voor snelle connectiviteit. Bovendien vormen de building-to-building draadloze bridges ook voor organisaties met bestaande bekabelde infrastructuur tussen gebouwen een waardevolle uitbreiding met voordelige en praktische redundantie ter aanvulling op bestaande connectiviteit.