Na meer dan 10 jaar afwezig te zijn geweest op de computermarkt verkoopt Philips sindskort weer computers, zo heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.
Philips stopte begin jaren negentig met het produceren en verkopen van pc’s wegens grote verliezen.
Philips gaat het nu weer opnieuw proberen in samenwerking met electronicaketen Dixons.

Begin deze week introduceerde Philips 6 nieuwe modellen in Groot-Britannië, Spanje, Ierland, Italië en een tweetal Scandinavische landen. De introductie van de nieuwe pc’s gaan volgens Philips niet gepaard met een grote reclamecampagne, omdat de computers voorlopig alleen verkocht worden in een aantal filialen van Dixons in slechts 6 europese landen.

De PC’s die de naam Philips-Freeline hebben meegekregen, zijn geoptimaliseerd voor Philips Streamium apparatuur, zodat gebruikers makkelijk draadloos muziek kunnen streamen vanaf hun HIFI-set of televisie.

Philips heeft de introductie niet lang van tevoren gepland: "Het was een kans die zich voor deed en we hebben deze kans uit strategisch oogpunt gepakt".

De computerindustrie is een markt waarin geen grote winstmarges op de producten zitten. Philips zal hierin gaan concurreren met o.a. Dell en Hewlett Packard. Twee bedrijven waar Philips ook cd en dvd-spelers en branders voor levert.

Behalve dat de pc’s voorzien zullen zijn van apparatuur voor snelle draadloze verbindingen en dat ze voorzien zijn van een Intel Pentium 4 chip, is er nog niet veel bekend over de configuraties.