Abonneer je gratis op Techzine!

Hitachi heeft vandaag aangekondigd de opslagruimte van de 3,5 inch harddisks verder te willen vergroten. Daarnaast zal Hitachi ook de capaciteit van kleine harddisks voor handheld apparatuur vergroten.

Waar een standaard harddisk van 80gb nog ongeveer 40 uur aan video kan opslaan wil Hitachi schijven gaan ontwikkelen waar meer dan 200 uur video op gezet kan worden. De nieuwe schijven zullen daarom een capaciteit krijgen van 500gb.

Ook de Microdrive lijn van Hitachi zal uitgebreid worden. Hitachi heeft namelijk plannen om een kleinere versie uit te brengen van de 1-inch drive. De afmetingen van de drive worden daarmee verkleind met een vijfde en het stroomverbruik teruggebracht. De baby Microdrive heeft de naam ‘Mikey’ gekregen en is de eerste uitbreiding van de Microdrive lijn, sinds Hitachi de harddisk afdeling van IBM overnam in 2003.

Meer dan 5 miljoen van bestaande Microdrives hebben inmiddels hun weg gevonden naar digitale camera’s, muziekspelers en videocamera’s.
Hitachi wil zich met de grotere 3,5 inch schijven richten op het digitale entertainment. Met de uitbreiding van de Microdrivelijn wil Hitachi een groter marktaandeel krijgen in opslagapparatuur voor mobiel telefoons, handhelds en muziekspelers.

De nieuwe 500gb harddisk zal begin dit jaar in de verkoop gaan. De Mikey wordt in de 2e helft van dit jaar verwacht.