Abonneer je gratis op Techzine!

Opera Software, maker van de gelijknamige internetbrowser, gaat zich mengen in de strijd tussen de verschillende browser ontwikkelaars.

De eerste zet van Opera is het gratis aanbieden van de Opera Browsers voor alle universiteiten op de wereld.
Volgens het bedrijf doen zij het aanbod om universiteiten te beschermen tegen de lekken in "meer kwetsbare browsers" en om de toekomstige generatie een veiligere, gepersonaliseerde internet ervaring te geven.

Het bedrijf meldt dat reeds diverse universiteiten op het aanbod zijn ingegaan, waaronder de Harvar universiteit, de Oxford universiteit en the Massachusetts Institute of Technology.
Opera is overigens niet het enige bedrijf dat scholen benadert met gratis software. Veel bedrijven willen bekendheid en sympathie kweken bij student, omdat deze een potentiële klant of zakenpartner kan zijn.

Volgens Opera is de browser gemakkelijk te integreren in een universiteitsnetwerk en zullen vooral de vele opties om de browser aan te passen in de smaak vallen bij universiteiten.
Een school kan het uiterlijk van de browser namelijk gemakkelijk veranderen naar de kleuren van de school en het logo in de browser implementeren.

Universiteiten en scholen kunnen zich aanmelden op de site van Opera.