Abonneer je gratis op Techzine!

Hackers blijven nieuwe dingen uitvinden. Laatst hadden we al Phishing waar veel mensen het dupe van werden. Nu kunnen hackers letters bij de geluiden van toetsaanslagen raden.

De resultaten van tests mogen er zijn. Onderzoekers van een Universiteit uit Amerika wisten 96 procent goed te raden.
De onderzoekers namen de geluiden van de toetsaanslagen op en luisterden ze vervolgens af. Elke toetsaanslag produceert een ander geluid en door dit op te nemen kan er makkelijk een letter uit afgeleid worden.

Een computerprogramma dat ontwikkeld is, is ook in staat de letters te “horen”. Er wordt ondermeer gebruik gemaakt van een nieuw ontwikkeld algoritme dat in staat is na te gaan of er na “ginge” beter een “n” past dan een “a”.

Het maakt niet uit of er muziek of andere geluiden op de achtergrond aanwezig zijn, want het programma weet dat eruit te filteren. Het programma weet 60 procent van de letters te raden, en 20 procent van de woorden. Na een spelling en grammatica controle werd 70 procent van de letters geraden en 50 procent van de woorden. Met nog betere technieken werd dit nog naar 96 procent om 88 procent gebracht.

Wachtwoorden van 5 tekens waren na ruim 15 pogingen voor 90 procent goed, een wachtwoord van 10 tekens moest het met 69 procent doen.