Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren is de langverwachte uitbreiding van Half-life 2, genaamd Lost Coast gelanceerd. Het is een extra level voor het populaire spel van Valve en maakt gebruik van een aantal nieuwe technieken. Ook zijn er heel wat extra’s toegevoegd.

Alle bezitters van Half-life 2 kunnen het extra level spelen, en krijgen daarbij dan ook een knap staaltje van Valve’s technieken te zien. De aangeraden systeemeisen zijn door deze verbeteringen er niet op achteruit gegaan. Zodra je geen 2.2 Ghz processor hebt en geen GB ram krijg je een melding dat Half-life 2: Lost Coast niet optimaal zou kunnen lopen op jouw systeem. Dit valt achteraf gezien allemaal wel mee, en het spel is zeer goed speelbaar met 512 mb ram.

De belangrijkse nieuwe techniek , genaamd HDR (High Dynamic Range) zorgt voor veel realistischere lichteffecten en contrasten. Hieronder zie je een screenshot wanneer een van de makers van het spel, Gary McTaggart je het verschil toont tussen de techniek zonder en met HDR.

Terwijl je rondloopt in dit nieuwe level kan je er dus ook ervoor kiezen om commentaar van de makers over dit spel te krijgen. Zo worden onder andere de nieuwe technieken besproken, wat er precies veranderd is, en waar je precies bent. In het speelveld zie je symbolen, wanneer je op de use key drukt krijg je allerhande commentaar te horen.

Zodra je in het spel komt ga je meteen op in de actie. Nadat een oude visser een hek voor je opendoet op het strand begin je aan de klim op een steile richel, waar dan ook meteen de bewakers van in Half-life 2 aantreft. Je hebt meteen bijna alle wapens, je zal wel voorzichtig moeten zijn met je munitie om het er levend vanaf te brengen.

Wat extra sfeerbeelden:(Screenshots genomen op 1024/768 met alle instellingen op maximum)