Motorola heeft aangekondigd dat het plannen heeft om vier nieuwe modellen aan haar RAZR lijn toe te voegen. Onder deze nieuwe modellen zal ook een update van de V3 telefoon zitten, die in sommige landen met iTunes geleverd zal worden.

De RAZR serie is een ongekend succes voor Motorola en het bedrijf verwacht voor het eindje van dit jaar wereldwijd tien miljoen exemplaren te kunnen verkopen. Dankzij de serie wist Motorola ook een stuk marktaandeel terug te pakken dat zij eerder was verloren. In het derde kwartaal van 2005 stond het bedrijf eenzaam aan de top met 39 procent marktaandeel. De nummer twee, Nokia, moest het doen met 22 procent.

Motorola zegt bij de nieuwe modellen het ontwerp één van de belangrijkste speerpunten was. "We wilden de Motorola RAZR evolueren zonder de integriteit en de filosofie van het originele design aan te tasten", aldus Leslie Dance van Motorola.

De nieuwe RAZR V3i is daarom qua design niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Wel is er een betere camera toegevoegd, namelijk een 1,23 megapixel versie. Verder is het geheugen van het apparaatje nu uit te breiden. De geborstelde metalen look van de originele versie is vervangen door een glimmende metalen behuizing.

De V3i zal zogezegd tevens voorzien zijn van Apple’s iTunes software die voor het eerst geïntroduceerd werd bij de ROKR telefoon. Deze optie zal echter niet in alle landen beschikbaar worden en is ook afhankelijk van de provider. Als iTunes niet is geïnstalleerd zal Motorola’s eigen Digital Music Player op de telefoon staan.

Verder wordt het RAZR gamma uitgebreid met een roze en een blauw model die dezelfde specificaties zullen krijgen als de originele RAZR telefoon. Volgens bronnen zou de roze editie uitgebracht worden in een limited edition en zal de blauwe als normale editie op de markt komen.

Het vierde model is de eerste CDMA telefoon in de serie. De V3c ondersteunt EV-DO netwerken, die door providers als Verizon en Sprint worden aangeboden. Verder is er een 1,3 megapixel camera voorzien, naast Bluetooth en een MP3-speler.
Met uitzondering van de roze RAZR, zullen alle modellen voor het einde van dit jaar wereldwijd verkrijgbaar zijn.