Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt erop dat de manier rondom Microsoft’s Xbox360 console nu echt begonnen is. De site CircuitCity.com begon gisteren met de verkoop van de console en was door het gigantische aantal bezoekers meteen nauwelijks bereikbaar.

Veel winkeliers en websites hebben middels pre-orders al veel consoles weten te verkopen, maar CircuitCity.com was de enige site die vrijdag begon met de echte verkoop van het apparaat.
Rond 2 uur lokale tijd zag het bedrijf een extreme piek in het aantal bezoekers, waardoor de site zeer traag of zelfs onbereikbaar werd.

Binnen drie uur had de online winkel al haar beschikbare console verkocht. Een woordvoerdster van het bedrijf wilde echter niet zeggen hoeveel apparaten de winkel in de verkoop had.
De Xbox 360 zal komende woensdag in de Verenigde Staten in de echte schappen liggen en de verwachting is dat mensen met hun slaapzakken een nachtje voor de deur van veel winkels zullen doorbrengen.
Kopers van een console op CircuitCity.com zullen ook tot dinsdag moeten wachten tot hun console er is, maar moeten daar wel extra verzendkosten voor betalen.