Abonneer je gratis op Techzine!

Zoals bij de meesten wel bekend wordt de komende dagen in Las Vegas de Consumer Electronics Show gehouden. Alhoewel veel bedrijven primeurs ten tonele brengen, kijken de meeste mensen uit naar vrijdag, als Google topman Larry Page, waarschijnlijk de Google Cube zal gaan presenteren,

De eerste geruchten rond de Google Cube doken op in de krant LA Times. Volgens deze krant zou Google samen met supermarktketen Wal-Mart binnen afzienbare tijd een volledig functionele PC op de markt gaan brengen, die rond de 200 dollar zou gaan kosten.

Een woordvoerder van Google heeft gisteren echter een aantal van de beweringen in de krant met klem ontkend.
Aan de site Lightreading vertelde de woordvoerder dat Google diverse PC partners heeft die de markt prima kunnen bedienen en dat het geen intenties heeft om die markt te gaan betreden. Google zou liever een partnerschap aangaan met dergelijke bedrijven.

De site vatte deze uitspraken op als een ontkenning van de Google Cube, maar dat lijkt wellicht een te voorbarige conclusie. Er gaan namelijk nog meer geruchten dat Google samen met een onbekende partij een soort van goedkope PC gemaakt heeft, waarmee mensen het internet op kunnen.
Volgens sommige berichten zou het gaan om een simpele netwerkgebaseerde computer, genaamde Google Cube, waarmee muziek, video mee afgespeeld kunnen worden en VoIP gesprekken kunnen worden gevoerd.

De Cube zou ook gekoppeld kunnen worden aan de televisie, stereosets en telefoons in huis. Dat zou geen volledig functionele PC zijn, zoals gesuggereerd werd door de LA Times, maar het is in ieder geval in de goede richting.
De krant zat er in ieder geval naast met de bewering, dat Google de Cube in samenwerking met Wal-Mart op de markt zou gaan brengen, want ook Wal-Mart heeft dit alles ontkend.

Andere geruchten die de ronde doen, is dat het nieuwe stukje hardware zal draaien op een nieuw besturingsysteem dat Google zelf ontwikkeld heeft, maar ook dat blijft gissen.
Maar wat Google echt voor ons in petto heeft, zal dus naar alle waarschijnlijkheid komende vrijdag onthuld worden door Larry Page.

Wij bedanken Fietsketting voor het insturen van deze tip!