1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bill Gates heeft afgelopen vrijdag laten weten dat Microsoft de strijd aan zal gaan met Apple’s iPod muziekspelers. Het bedrijf zal in nauw overleg met haar hardwarepartners in de komende jaren een aantal nieuwe producten gaan uitbrengen.

"Volgens mij is er momenteel nog niet iets op de markt wat de definitieve oplossing is," aldus Gates in zijn toespraak voor een aantal studenten. Hij liet ook weten dat Microsoft en haar partners de komende jaren een aantal ‘pretty hot products’ op de markt gaan brengen.

Gates was in zijn toespraak overigens vol lof over Apple’s iTunes muziekdienst, maar liet ook weten dat het samen het haar partners een aantal apparaten wil creëeren die minder duur zijn, eenvoudiger aangesloten kunnen worden op andere apparaten en beter om kunnen gaan met afbeeldingen en videobestanden.

Momenteel draait 20 procent van alle digitale muziekspelers op software van Microsoft, maar dat percentage wil het bedrijf in de komende jaren gaan opkrikken. Er gaan de laatste tijd ook geruchten dat Microsoft een muziekspeler in eigen beheer wil ontwikkelen, maar over die plannen wilde Gates geen commentaar geven, maar hij benadrukte nogmaals dat Microsoft wel meer gaat samenwerken met haar partners.