Abonneer je gratis op Techzine!

TomTom voegt vandaag de RDS/TMC Verkeersinfo-ontvanger aan de lijst van beschikbare accessoires voor TomTom-gebruikers toe. Met deze ontvanger kunnen gebruikers gratis verkeersinformatie ontvangen via radiosignalen. De RDS/TMC Verkeersinfo-ontvanger pikt de verkeersinformatie op en stuurt deze naar de TomTom GO.

"Met de toevoeging van de RDC/TMC Verkeersinfo-ontvanger aan onze accessoirelijn, zorgen we ervoor dat onze klanten de beschikking hebben over de modernste toepassingen op verkeersinformatiegebied", zegt Harold Goddijn, chief executive officer van TomTom. "Deze service geeft gebruikers nog meer keuzemogelijkheden in het dienstenaanbod van TomTom. Met de bestaande TomTom PLUS dienst Verkeersinfo – via een draadloze dataverbinding – en de nieuwe TomTom RDC/TMC Verkeersinfo-ontvanger, biedt TomTom haar klanten de meest nauwkeurige en actuele verkeersinformatie."

De TomTom RDC/TMC Verkeersinfo-ontvanger werkt door de ontvangst van TMC signalen van lokale of regionale aanbieders die opgevangen worden via een normale FM radioantenne. Door de nieuwe TomTom GO simpelweg met de RDC/TMC Verkeersinfo-ontvanger te verbinden, ontvangen gebruikers automatisch verkeersinformatie. Als een reis eenmaal is gepland, wordt de verkeersinformatie die betrekking heeft op de te rijden route duidelijk getoond op de rechterzijde van het scherm door middel van iconen. Wanneer de gebruiker zo’n schermicoon aantikt, wordt informatie verschaft over de oorzaak van de vertraging, bijvoorbeeld een file of een ongeluk.

TomTom blijft zijn gebruikers ook de gecertificeerde en gecontroleerde Europese TomTom PLUS Verkeersinfo dienst aanbieden. Deze dienst biedt real-time verkeerswaarschuwingen en de mogelijkheid om reizen te plannen waarbij filegevoelige verkeersknooppunten vermeden worden. Daarnaast verstrekt TomTom PLUS Verkeersinfo informatie over het weer en de situatie op straat. TomTom PLUS Verkeersinfo is een dienst waarop de gebruiker zich kan abonneren en die via een draadloze dataverbinding (zoals GPRS, UMTS etc.) verkregen kan worden. TomTom PLUS Verkeersinfo vereist geen extra hardware.