Abonneer je gratis op Techzine!

Al eerder deden geruchten de ronde dat de Xbox 360 van Microsoft gekraakt zou zijn. In het eerste geval ging het om een bijna voltooide modchip en in het tweede geval om slecht beveiligde demo-discs. In beide gevallen bleek het echter allemaal niet zo dramatisch te zijn, maar volgens een hacker komt daar binnenkort verandering in.

De hacker beweert dat er een lek zit in de DVD firmware van de console, waardoor er een mogelijkheid onstaat om een aangepaste firmware op de machine te installeren.
De man die het lek ontdekte, met de naam ‘TheSpecialist’, heeft al eerder een aantal firmware hacks voor andere apparaten gemaakt.

Volgens TheSpecialist kan een gebruiker met zijn hack volledige controle krijgen over de DVD speler en aangeven wat het apparaat allemaal mag accepteren. Dat betekent dus ook dat er ingesteld kan worden dat het apparaat gekopieërde DVD’s slikt.
Het doel van TheSpecialist is om dat nu voor elkaar te gaan krijgen en volgens hem duurt dat niet lang meer. Volgens de hacker heeft Microsoft een flinke fout gemaakt met de firmware. Zo zou het bedrijf zelfs vergeten zijn om de debug routines uit de firmware te halen.