min

Tags in dit artikel

,

Het voorstel is in de tweede kamer goedgekeurd, Er komt een PIP systeem. De overheid wil dit jaar nog starten met deze nieuwe dienst waar tien tot vijftien instanties aan mee gaan werken.

PIP is een systeem waarmee de burgers op internet informatie over zichzelf kunnen opvragen. Dit gebeurd op een persoonlijke webpagina die alleen voor de eigenaar zelf te zien is. Ook kan je hier je uitkeringen en toeslagen bekijken. Het live gaan van deze dienst gaat nog wel eventjes duren. Het invoeren hiervan is echt heel erg veel werk.

Dit alles moeten meehelpen aan het overzicht. Immers staan alle zaken op dit gebied op verschillende plekken. Dit zorgt voor weinig overzicht en daar moet dit systeem verandering in gaan brengen. Ook moet er met dit systeem op elk moment en op elke plek snel contact opgenomen kunnen worden met de overheid. Verder bezorgt het burgers en bedrijven een minder grote papierwinkel.

Met het systeem kan je je eigen gegevens zien en in sommige gevallen ook wijzigen. Ook kan dit systeem je aandacht vestigen op vergunningen, paspoorten en rijbewijzen die verlopen. Daarnaast zijn er met dit systeem dingen aan te vragen, zoals toeslagen. Het voordeel hiervan is dat gegevens die al bekend zijn bij de overheid al ingevuld zijn in deze formulieren.