Abonneer je gratis op Techzine!

Verschillende beroepen gebruiken computers en robots om de studenten te trainen. Dankzij deze simulaties zijn de leerlingen voorbereid op alle mogelijke situaties die later kunnen mislopen. Nu is dit ook mogelijk voor bevallingen.

De robot, die de naam Noelle draagt kan zowat alle complicaties die bij een bevalling kunnen optreden nabootsen. Vroeger moesten de leerlingen eerst de bevalling bij cavia´s of andere dieren doen. Dit is dankzij de robot niet meer nodig waardoor dierenactivisten ook weer blij zijn.

De moeder kan verschillende rampscenario´s nabootsen. Zo kan ze de bevallig zeer lang laten duren, en de persweeën uren laten aanslepen. Ook met de baby kan iets schelen. Wanneer deze blauw is wijst dit op een zuurstoftekort. Een bloederige bevallig kan ook nagebootst worden. Beide poppen beschikken over een realistische hartslag.

Wanneer men de studenten met deze instrumenten wil laten werken zal men toch diep in de buidel moeten tasten. Voor het meest simplistische model betaalt men 3.200 dollar. Het duurste model kost maar liefst 20.000 euro. Hier kan men echter via een draadloze verbinding allerlei soorten complicaties en handelingen voorprogrammeren.