QNAP introduceert een nieuwe reeks rackmount NAS-modellen, de TS-x32XU-serie. Deze bestaat uit de TS-432XU, de TS-832XU en de TS-1232XU, respectievelijk modellen met vier, acht en twaalf sleuven. De opvolger van de TS-x31XU-serie behoudt de buitenzijde en functies van zijn voorganger, om ze te combineren met een nieuwe 64-bits Alpine AL-324 ARMv8 Cortex-A57 quad-coreprocessor van 1,7 GHz en DDR4-geheugen.

De hardwareverbeteringen beloven betere prestaties op te leveren en maken ondersteuning van snapshots, gelaagde opslag via Qtier 2.0 en RAID 50/60 mogelijk. QNAP rust de NAS-servers uit met twee 10 GbE SFP+-netwerkpoorten, twee Gigabit-netwerkpoorten, vier USB 3.0 type A-aansluitingen en een PCIe 2.0 x2-sleuf. De drie verschillende modellen komen met redundante voeding of enkele voeding, QNAP zet de serie als volgt uiteen zet:

  • TS-432XU(-RP): Rackmount, 1U, max. vier harde schijven van 3,5” of harde schijven/SSD’s van 2,5”, 2 GB DDR4 RAM
  • TS-832XU(-RP): Rackmount, 2U, max. acht harde schijven van 3,5” of harde schijven/SSD’s van 2,5”, 4 GB DDR4 RAM
  • TS-1232XU(-RP): Rackmount, 2U, max. twaalf harde schijven van 3,5” of harde schijven/SSD’s van 2,5”, 4 GB DDR4 RAM

Daarnaast biedt QNAP een aantal uitbreidingskaarten. Zo kan er gekozen worden voor een QXG-10G1T 10GBASE-t/NBASE-T Multi-Gigabit-netwerkadapter, QM2 M.2 SSD/10GBASE-T-uitbreidingskaarten en USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps) type A-uitbreidingskaarten. Dankzij de hardwaremogelijkheden kan de serie met NAS-modellen worden gebruikt voor diverse toepassingen en worden uitgebreid naarmate de behoeften van bedrijven toenemen. QNAP noemt de TS-x32XU dan ook een goede keuze voor bedrijven die hun eerste 10 GbE-netwerkopslag of privécloud willen implementeren.

Besturingssysteem en beschikbaarheid

De serie maakt gebruik van het recentste QTS-besturingssysteem. Gebruikers kunnen snapshots voor bescherming/herstel van volumes en LUN’s inschakelen, Hybrid Backup Sync gebruiken voor lokale en externe reservekopieën van gegevens en voor reservekopieën in de cloud, herstel- en synchronisatietaken uitvoeren en/of gelaagde opslag via Qtier 2.0 inschakelen.

Het bedrijf maakt de nieuwe NAS-servers per direct beschikbaar. De prijzen van de modellen kunnen we niet direct achterhalen.