Abonneer je gratis op Techzine!

Hij kon zo in de gadget Roundup verschijnen, maar deze gadget verdient toch iets meer aandacht dan dat. Dit oprolbaar toetsenbord, uitgebracht door het bedrijf Eleksen neem je makkelijk mee in je broekzak.

Op oprolbare schermen moeten we nog even wachten, maar een oprolbaar toetsenbord is dus al mogelijk. Het ding is twaalf bij vijf centimeter in opgerolde toestand en is daarmee net iets groter als een wc-rolletje. Hierdoor past hij makkelijk in je broekzak, samen met je PDA of mobieltje. Een laptop meenemen onderweg wordt op deze manier minder aantrekkelijk.

Het toetsenbord bestaat vooral uit Elektex, een stof uitgevonden door het bedrijf Eleksen. Elektex is een flinterdun elektrogeleidend materiaal waardoor het makkelijk kan gebruikt worden in compacte elektronische apparaten. Elektex bezit hetzelfde voordeel als Flash disks ten opzichte van harde schijven, het bezit geen bewegende delen. Tevens is het waterbestendig, waardoor het zo mee de wasmachine inkan na een ongelukje met koffie.

Via een bluetooth verbinding kan het apparaat communiceren met je laptop, PDA of mobieltje. Nog een voordeel is het gewicht van slechts 70 gram. Volgende maand komt het apparaat op de Europese markt voor 114 euro.

Het toetsenbord is slechts één van de vele mogelijkheden van Elekflex. Er zijn reeds plannen voor andere toepassingen. De Israëlische ontwerper Bagir is bezig met het ontwerpen van een pak waarin de stof verwerkt zit. Met het pak zou je je iPod draadloos kunnen bedienen. Zo te zien is er een nieuwe deur geopend in de wereld van de gadgets.