2min

Tags in dit artikel

, , ,

Op de CeBit beurs in maart eerder dit jaar toonde de elektronicagigant Samsung ’s werelds eerste mobiele telefoon met een 10MegaPixel camera er in. Deze is vandaag in verkoop gegaan in Korea.

Samsung was de allereerste fabrikant die mobiele telefoons ontwikkelde met geïntegreerde camera’s in 2000 en in 2004 was Samsung de eerste om telefoons met een 5MP camera te maken in 2004 en een jaar later is Samsung de eerste met een 7MP cameratelefoon. Ook de volgende kaap, die van 10MP, wordt in de wacht gesleept door Samsung met de SCH-B600.

Deze nieuwe aanwinst is 6mm dunner en 10g lichter dan de 7MP variant. Hij kan in feite hetzelfde als een normale 10MP camera, 3x optische zoom en 5x digitale zoom en uiteraard zijn ook autofocus en flits van de partij. De autofocus van dit apparaatje is er niet zomaar een, het is namelijk de zogenaamde LED autofocus welke je in staat stelt zelfs bij erg weinig licht nog steeds scherpe foto’s te schieten.

Filmpjes openemen kan op een QVGA resolutie aan 25 à 30 FPS. Ook Live TV is mogelijk via de Satellite DMB functie, deze beelden worden weergegeven op het LCD-TFT schermpje die 16 miljoen kleuren huisvest (ook wel gekend onder de naam True Color). Ook qua connectiviteit is deze telefoon niet mis, hij aanvaart MMCMicro en is voorzien van een TV-uitgang zodat je je filmpjes en foto’s op TV kan bekijken.

Deze telefoon is voorlopig enkel verkrijgbaar op de Koreaanse markt verkrijgbaar voor een prijs van 900.000 Won (ongeveer 900 dollar), maar verwacht hem binnenkort ook in de Amerikaanse en Europese winkels.