Abonneer je gratis op Techzine!

Shigeru Miyamoto, onder andere bekend van de populaire Mario en Zelda franchises, heeft in een interview met Business Week laten weten dat Nintendo’s oorspronkelijk plan was om de Wii voor minder dan 100 dollar op de markt te brengen. Echter is dit plan absoluut niet gehaald.

De streefprijs is meer dan verdubbeld, in Amerika zal de Wii van eigenaar wisselen voor 249 dollar en hier in Europa voor 249 euro. Dit komt door de toevoeging van allerlei nieuwe features, met name de toevoeging van 512MB NAND-flash deed het kostenkaartje aanzienlijk stijgen.

Oorpsronkelijk wilden vele Nintendo medewerkers high definition graphics voor de Wii, maar volgens Nintendo was het onmogelijk om voor minder dan 50.000 Yen (330 euro) een krachtige console te bouwen. Miyamoto wist iedereen van het bedrijf dan te overtuigen dat ze een lage prijs moesten hanteren zodat de Wii de console is die ouders voor hun kinderen willen kopen. Echter wou Miyamoto het extreme, helemaal niets besteden aan nieuwe technologie en alles aan ontwikkeling van interface en software. Het is uiteindelijk een compromis tussen beide geworden.