Abonneer je gratis op Techzine!

Goede voornemens? Onze eerste gadget dient in de eerste plaats om vieze rook te ventileren, maar het feit dat deze gadget ook een schatting geeft wanneer de roker mogelijk zal sterven aan longkanker, helpt de roker misschien ook bij het stoppen. Naast deze gadget zien we nog een beamer in de vorm van Star Wars robot R2-D2 en een lader voor de Playstation 3 en Wii controllers.

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Bij de rokers onder ons zal stoppen met roken wel bovenaan staan in het lijstje. Deze eivormige asbak kan je hierbij helpen. Je sluit hem aan op je computer via usb, waarna het ei je rookgewoontes registreert en onder andere weergeeft wanneer je mogelijk zal sterven aan longkanker. Er wordt ook gedacht aan niet-rokers die in dezelfde ruimte moeten verblijven. Het doel van deze asbak is eigenlijk het ventileren van de rook die vrijkomt in de ruimte, of specifiek in de asbak. Het kuikentje neemt de rook op en zuivert ze. Deze usb-gadget kost je zo´n 16 dollar.

Ik was in de verste verte nog niet geboren toen de eerste Star Wars film verscheen. Ze waren hun tijd ver vooruit qua special effects. De zes films zijn nu allemaal verschenen, maar dat hoeft nog niet het einde te betekenen van het Star Wars tijdperk. Op de CES beurs was de robot RD-D2 in twee vormen aanwezig. In de eerste zat een beamer, hij kan dvd´s afspelen en heeft zelfs een iPod dock. Met een resolutie van 800×600 levert hij een behoorlijke kwaliteit. De tweede R2 was eigenlijk een draadloze webcam, die te besturen is met een lightsaber afstandsbediening. Deze maakt ook nog eens geluid als je ermee zwaait. De webcam set kost 300 dollar, voor de beamer moet je 2000 dollar ophoesten.

Alles moet tegenwoordig draadloos, en dat was ook het geval voor de controllers van de next-gen consoles. Dit heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Zo moet je er aan denken om na een spelletje je controller ook weer op te laden, of in het geval van de Wii nieuwe batterijen in huis te hebben. Deze charge base moet hier verandering in brengen. Hij is gemaakt voor de Playstation 3 en de Nintendo Wii. Je stopt de controllers gewoon telkens na het spelen in het dock, en de batterijen van de controllers worden opgeladen. Bij de Wii zitten er accu´s bij, deze werkt normaal gezien met normale batterijen. De versie voor de Wii kost 30 dollar, de Playstation 3 versie 40 dollar.

Dit waren ze alweer voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wil discussiëren, of indien je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien kan je deze altijd besproken worden in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm. Ook kan je eens op gadget.nl kijken voor de laatste nieuwe gadgets.