1 min

Tags in dit artikel

, ,

Carl Kruger, senator van New York, heeft een nieuwe wetsartikel ingediend. Hij wil dat er een boete komt voor mensen die oversteken met een mp3-speler of met mobiele telefoon aan het bellen zijn.

Volgens de senator zijn er al drie dodelijke ongelukken geweest in de wijk Brooklyn. Bij deze drie ongelukken werden de slachtoffers afgeleid door hun iPod of mobiele telefoon.
Bij één ongeluk werd het slachtoffer gewaarschuwd door een paar voorbijgangers, die ‘kijk uit!’ riepen. Dit heeft het slachtoffer volgens de Senator niet gehoord, omdat die naar zijn mp3-speler aan het luisteren was.

De senator meldde tegen Reuters: "De overheid heeft de taak om de bevolking te beschermen. Het gebruik van elektronische apparatuur heeft in het verkeer een dieptepunt bereikt. Het is een gevaar voor de openbare veiligheid".
Carl Kruger heeft een wetsartikel ingediend waarmee het verboden kan worden om de straat over te steken met elektronische apparatuur, zoals mp3-spelers, een mobiele telefoon en draagbare spelcomputers.