Abonneer je gratis op Techzine!

Kassa besteedde eind februari in haar uitzending aandacht aan de vraag of de Xbox 360 krassen maakt op spelletjes. Microsoft wees de conclusies die in die uitzending werden getrokken echter van de hand, maar dat is voor Kassa niet genoeg. De redactie van Techzine heeft vernomen dat Kassa afgelopen zaterdag een aantal gamers heeft uitgenodigd om te kijken of de krassen ook optreden bij normaal gebruik.

Uit het onderzoek dat Kassa voor de eerste uitzending liet verrichten door de website Hardware.info kwam naar voren dat de krassen op de spelletjes alleen te produceren waren als de console tijdens het afspelen gekanteld werd. Kassa was echter van mening dat het ontbreken van stootkussentjes rond de lens van de Xbox 360 de console tot een ondeugdelijk product maakten. Het programma had van veel gamers vernomen dat de krassen namelijk ook optraden als de console normaal gebruikt werd en de oorzaak daarvan zouden de betreffende kussentjes zijn.

Na de uitzending riep Kassa alle gamers die het probleem hadden ondervonden op om contact op te nemen met de redactie. Kassa heeft daarna met een aantal gamers contact opgenomen om hen uit te nodigen voor een gamingsessie in de studio’s van het programma. Deze sessie, waarbij de gamers zelf hun 360, een monitor en spellen mee moesten nemen heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden.
Kassa stelde de aanwezige gamers overigens een nieuwe game ter beschikking om mee te testen.

De sessie werd door Kassa opgenomen en wanneer er problemen optraden werd er een aparte camera ingezet om dit probleem vast te leggen. Naar wat wij vernomen hebben traden er bij sommige gamers al na een uurtje spelen al problemen op in de vorm van krassen op de schijfjes. Een aantal van de aanwezige gamers zullen binnenkort in een live-uitzending van het programma aanwezig zijn, om hun ervaringen toe te lichten.

Microsoft heeft eerder in een reactie laten weten dat het van mening is dat krassen op de spelletjes alleen veroorzaakt worden door verkeerd gebruik van de console. Die mening lijkt onderbouwd te worden door het onderzoek en de conclusies van Hardware.info, maar voor Kassa is dat dus nog niet genoeg. Kassa heeft de resultaten van de gamesessie voorgelegd aan Microsoft en wacht momenteel op een reactie van het bedrijf. De uitzending over het onderwerp zal waarschijnlijk binnenkort op televisie verschijnen.