Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het Windows Live Messenger zal integreren in Xbox Live. De update staat gepland in de week van 7 mei.

Deze nieuwe feature is een deel van de Xbox 360 lente-update en stelt de spelers in staat te chatten terwijl men spellen speelt, muziek luistert of films bekijkt. Via Windows Live Messenger kan men onmiddelijk zien of een contactpersoon een "gamertag" heeft.

"Het brengen van de grootste IM-gemeenschap in de wereld naar de Xbox 360 is logisch, aangezien Xbox Live het grootste sociale netwerk op televisie is", aldus Jerry Johnson, product unit manager van Xbox Live bij Microsoft. "Met deze aankondiging zijn we voortdurend de toegang tot vrienden en familie op Xbox Live aan het vergroten, terwijl we Windows Live Messenger-gebruikers de voordelen van de Xbox 360 laten zien."

Afgezien van een QWERTY-toetsenbordonderdeel voor de bestaande controller die in de zomer op de markt wordt gebracht, zal de Xbox 360 ook USB-toetsenborden gaan ondersteunen.

De lente-update zal nog andere nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen, zoals prestatiepopups, die de speler toelaat tijdens het gamen te zien welke nieuwe prestatie er is behaald. Andere mogelijkheden zijn het automatisch uitschakelen nadat een videodownload voltooid is, via Xbox Live Arcade vlug zien of vrienden bepaalde spellen aan het spelen zijn en leaderbordscores en prestaties vergelijken van jezelf en die van vrienden.

De update zal in de week van 7 mei makkelijk te verkrijgen zijn via Xbox Live of Xbox360.com.