Abonneer je gratis op Techzine!

Sun Microsystems heeft het Sun Streaming System (SSS) geïntroduceerd. Dit systeem voor kabel- en telecommunicatiebedrijven is bedoeld om op grote schaal videostreams te versturen.

Het SSS is ontwikkeld door Sun-medeoprichter Andy Bechtholsheim en bestaat uit een Sun Fire X4950 Streaming Switch, de Sun Fire X4500 dataserver en het Sun Fire 4100 systeem, in combinatie met een gedistribueerde softwaresuite die draait op Sun Fire x64-systemen. Het systeem maakt het mogelijk om tot maximaal 160.000 unieke videostreams te verzenden met een snelheid van 2MB per seconde, de kosten per stream zouden echter wel uiterst laag blijven.

Doordat er gebruikgemaakt wordt van het Solaris 10 besturingssysteem kan er volgens Sun met het gebruik van het bestaande optische netwerk de hoogst beschikbare video-toeleveringscapaciteit in de branche geboden worden.

"Video on demand en IPTV worden wijdverbreid beschikbaar rond 2010. Het Sun Streaming System stelt telecombedrijven in staat om die markt te kunnen kapitaliseren, door op de consument toegesneden content en reclame aan te bieden. Dit systeem biedt als eerste de capaciteit van 160.000 streams per switch, en is daarmee de meest schaalbare en kosteneffectieve streaming-oplossing. Wij zijn benieuwd hoe de telecommunicatiebranche zich zal ontwikkelen onder invloed van deze technologie", aldus Andy Bechtolsheim.