Abonneer je gratis op Techzine!

Steeds meer mensen weten de weg naar Second Life te vinden, maar ook bedrijven, organisaties, stichtingen en politieke partijen hebben een eigen plekje in de virtuele wereld. Een aantal Spanjaarden is echter niet blij met de virtuele partijbureaus die een aantal politieke partijen hebben gemaakt in Second Life en hebben hun ongenoegen geuit door deze gebouwen te slopen.

Spanje kent een politiek beladen geschiedenis, vooral door inmenging van de gewapende beweging ETA die een onafhankelijke, socialistische Baskische staat wil stichten. Afgelopen jaar gingen vele Spanjaarden de echte straat op om te protesteren tegen de huidige regering, die volgens hen capituleert aan de ETA.

De strijd tussen de socialistische partij PSOE en de christelijk-conservatieve Partido Popular laait nu echter ook op in Second Life. Beide partijen hebben in de virtuele wereld een partijbureau opgezet, maar aanhangers van beide partijen proberen die nu te slopen. "Ze hebben bommen gegooid, zijn het gebouw binnengekomen met machinegeweren, hebben branden gesticht, alles wat je je maar kunt bedenken", aldus een woordvoerder van PSOE.

Een woordvoerder van Partido Popular liet weten melding gemaakt te hebben van de aanval op hun bureau. "We hebben bij de Second Life commissie geklaagd over dit terrorisme", aldus de woordvoerder