Abonneer je gratis op Techzine!

Een online petitie die eist dat de BBC haar iPlayer niet lanceert op Windows XP zolang andere besturingssystemen niet ondersteund worden, heeft een tegenstander gekregen. Een andere petitie eist exact het tegenovergestelde.

De eerste petitie, geplaatst op de 10 Downing Street website, eist dat de BBC haar iPlayer niet lanceert totdat de software werkt op elk besturingssysteem en niet alleen XP.

De petitie heeft reeds 16.058 ontvangen, ongeveer evenals als de petitie die wil dat Jeremy Clarkson (bekend van Top Gear) Prime Minister wordt. Om de overheid tot een antwoord te verplichten zijn er 200 stemmen nodig.

De tweede petitie, met momenteel 39 stemmen, antwoordt dat "hoewel de BBC iPlayer oorspronkelijk alleen beschikbaar is voor gebruikers van Windows, het belachelijk is dat de BBC de lancering zou uitstellen enkel omdat anderen een korte tijd moeten wachten". De BBC heeft een verklaring uitgegeven die bevestigt dat de iPlayer ook ontwikkeld wordt voor Mac OS X en Vista.

Een bètaversie van de software was een maand geleden door providers in opspraak gekomen, welke klaagden over het feit dat de BBC de kosten moest vergoeden van de extra bandbreedte die de dienst nodig zou hebben.