min

Tags in dit artikel

,

In de nieuwste versie van Excel 2007 zijn fouten aangetroffen, met vermenigvuldigingen die eindigen op het getal 65.535. De bug is inmiddels bekend bij Microsoft en zijn daar bezig om de bug te fixen.

Op een Google-discussiegroep zijn een aantal vergelijkbare bugs ontdekt. Door een vermenigvuldiging, 77.1 x 850, werd een waarde van 100.000 neergezet in plaats van 65.535. Later kwamen daar nog meer berekening bij die steeds het antwoord van 65.535 hadden moeten laten zien, terwijl het werd afgerond op 100.000.

De reactie van Microsoft liet niet lang op zich wachten. "Wij nemen de berekening in Excel zeer ernstig en wij doen er alles aan om ervoor te kunnen zorgen dat de berekening voor alle gevallen correct is. Wij zijn bezig met een bug-fix die in de eindfasen van een brede testpas is geweest. Dit om ervoor te zorgen dat het probleem opgelost wordt en geen extra kwesties, vooral andere berekeningsproblemen, oplevert. Eerst zal deze bug-fix officieel gekeurd gaan worden en daarna zal het verschijnen op de downloadsite – iets wat wij verwachten dat niet lang meer duurt."