Abonneer je gratis op Techzine!

In België is commotie ontstaan rond het feit dat Hans Van Themsche in de gevangenis gewelddadige videogames mag spelen. Van Themsche vermoordde vorig jaar de peuter Luna en haar Malinese oppas Oulematou Niangadou in koelen bloede in de Antwerpse straten.

Hans Van Themsche heeft in zijn cel de beschikking over vijf of zes gewelddadige videogames. Er wordt onder andere gesproken over ‘een game waarin een kale huurmoordenaar de opdracht krijgt mensen te vermoorden’. Heel waarschijnlijk gaat het hier over de game Hitman.

Minister van Justitie, Laurette Onkelinx, kan alvast niet lachen met dit uitgelekte nieuws. "We hebben onmiddellijk een rapport gevraagd", aldus Onkelinx’ woordvoerdster. "Als het waar is dat hij dat soort spelletjes kon spelen in de gevangenis, is dat absurd en totaal onaanvaardbaar."

Verschillende Belgische kranten halen ook de eventuele gelijkenis tussen Hans Van Themsche’s moordende pad en het spelverloop van GTA Vice City en GTA San Andreas aan. Net zoals in GTA Vice City is Hans Van Themsche eerst een wapenhandel binnengelopen, heeft hij daar een wapen gekocht en is hij dan zijn slachtoffers gaan uitzoeken, zo mogen we interpreteren uit dit artikel van Het Nieuwsblad.