Abonneer je gratis op Techzine!

David Levy zegt in zijn proefschrift ‘Love and Sex with Robots’ dat we in de toekomst waarschijnlijk meer seks met robots hebben dan met onze partner.

In de toekomst zullen opblaaspoppen software krijgen waardoor ze bijna echt lijken en waarmee ze ook als ‘echt’ kunnen reageren. Het grote voordeel is dat een robot niet kan tegen stribbelen, dus de pop kan ook als slaaf gebruikt worden, aldus Levy. Levy zegt ook dat het rond 2050 heel normaal is om met een robot te trouwen.

Mensen zullen waarschijnlijk niet meer echt verliefd kunnen worden in 2050, omdat een robot naar alle wensen en behoeftes ingesteld kan worden. Mensen hebben dan liever een robot dan iemand van hun eigen ‘ras’. "Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu al, dat veel mensen liever hun echtgenoot dan hun hond verliezen", zei Levy. "Dat zal met robots niet anders zijn."

In het oosten worden momenteel poppen gemaakt van siliconen, deze zijn net echt en erg in trek, een pop kost ruim 5000 dollar. "In Tokyo kun je zo’n Sex Doll huren voor 100 euro per uur", aldus Levy. Als ze van deze pop een robot kunnen maken wordt dat een grote concurrent van de escort dames.

Steeds meer mensen scheiden na een paar jaar huwelijk, wanneer mensen een gewillige robot kunnen trouwen zouden huwelijken veel langer stand houden. In het begin zullen er veel tegenstanders zijn, in verband met geloven en bepaalde groeperingen, maar die zullen na iedere generatie steeds minder worden.

Robots zullen steeds belangrijker worden, ze zullen niet alleen voor een orgasme gaan zorgen maar ze krijgen naar verwachting ook meer macht. "Over enkele decennia zit er mogelijk een robot in het Witte Huis", denkt Levy.