Abonneer je gratis op Techzine!

In dit jaar heeft bijna driekwart van de huishoudens een internetverbinding. Vijf jaar geleden was dit nog maar vijftien procent. Het telefoneren via internet neemt de laatste tijd flink toe, daarnaast groeit het televisie kijken en radio luisteren ook sterk via internet. De consumenten doen ook steeds makkelijker aankopen via internet.

Afgelopen jaar belde ruim een kwart van alle internetgebruikers via de computer, door middel van een hulp programma zoals Skype en MSN Messenger. In 2005 was dit nog geen zes procent. Deze dienst wordt vooral door jongeren onder de 25 jaar gebruikt. Door de opkomst van het telefoneren gaan steeds minder mensen chatten. Ruim veertig procent van de internetgebruikers kijkt televisie of luistert radio via het internet.

Afgelopen jaar zijn er één miljoen online kopers bijgekomen. In Nederland zijn er nu 7,5 miljoen consumenten die wel eens iets via internet hebben aangeschaft. Vijf jaar geleden waren er nog geen vier miljoen onlinekopers, de meeste mensen die aankopen doen op het internet zijn tussen de 25 en de 45 jaar oud.