min

Tags in dit artikel

, ,

Vijf Hollywoodstudio’s hebben een online dienst uit China en een internetcafé aangeklaagd. De studio’s beschuldigen de dienst en het café van het aanbieden van de hitfilm "Pirates of the Caribbean" en andere populaire films.

Jeboo.com uit Beijing en een internet café uit Shanghai hangt een juridisch gevecht met 20th Century Fox, Walt Disney, Paramount Pictures, Columbia Pictures en Universal Studios boven het hoofd. De filmmakers beweren dat Jeboo.com software heeft gemaakt waamee het internetcafé een film downloadservice onderhield en de Hollywood giganten claimen nu 432.000 dollar ter compensatie.

Jeboo.com profileert zichzelf als "My Online Cinema" en claimt China’s grootste film downloadprovider te zijn met ongeveer 30.000 films en televisieseries. Een woordvoerder van dit bedrijf wilde niet op de beschuldigingen ingaan of het copyright schendingen had begaan.

Een verklaring op hun website meldt dat hun aanbod legaal verkregen is door hun leveranciers die copyright contracten hebben getekend. Op de Chineze straten kost een illegale film ongeveer één dollar, veel minder dan legale exemplaren in westerse landen.