Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heef de uploadwebsite Webfives overgenomen en direct gesloten. Microsoft wil de stukken die overblijven van Webfives graag gaan gebruiken in al bestaande diensten zoals Spaces en andere Windows Live! mogelijkheden.

Webfives roept gebruikers op om zaken die ze al geupload hebben snel te downloaden: "Download uw materiaal van onze servers, want anders gooien we het na de jaarwisseling weg."

Het is niet bekend hoeveel Microsoft neer heeft moeten tellen voor Webfives, maar het draait vermoedelijk om enkele miljoenen euro’s. Webfives bestond sinds 2004 maar is het laatste jaar pas succesvol geworden. Mede door functies in samenwerking met YouTube.

Microsoft gaat Webfives dus sluiten, maar de technieken erachter blijven in haar bezit. Deze worden waarschijnlijk toegepast op al bestaande diensten van Microsoft zoals de search Live.com, wat veel marktpositie aan het verliezen is en de weblogdienst MSN Spaces. Het is niet duidelijk hoe het bedrijf integratie voor zich ziet en hoe het wil concurreren met Google en Yahoo!.

Ballmer verweerde zich in april nog over deze stelling: "Afgelopen decennia heb ik bedrijven zien komen en gaan. Wíj zijn er voor de lange termijn. We zijn bezig met de ontwikkeling van webgebaseerde diensten. Dat gaat met vallen en opstaan."