2min

Tags in dit artikel

,

Reggie Fils-Aime President van Nintendo Amerika, heeft vandaag in een conference call laten weten dat Nintendo er alles aan doet om de tekorten van de Wii zo snel mogelijk weg te werken.

Belangrijkste conclusie die na het gesprek kan worden getrokken is dat Nintendo de Amerikaanse markt heel serieus neemt en daarom gaat het hard aan de slag om de tekorten weg te werken. Momenteel draaien de fabrieken op volle toeren en rollen er maandelijks 1,8 miljoen Wii’s van de lopende banden. De helft daarvan werd vorige maand in Amerika verkocht, dus het is geen geheim dat Amerika daardoor topprioriteit is voor Nintendo. Om de geproduceerde consoles zo snel mogelijk in de winkels te krijgen heeft Nintendo het aantal werknemers op haar distributiecentrum in North Bend verdrievoudigd.


Nintendo heeft het aantal werknemers op haar distributiecentrum in North Bend verdrievoudigd

De eerste grote lading van Wii’s is als het goed is inmiddels aangekomen bij de grote retailers in Amerika. Best Buy, Kmart, Sears, Target, Toys ‘R Us, en Circuit City maken dit weekend reclame voor de Wii, omdat alle winkels grote aantallen van de console hebben ontvangen. Ook Wal-Mart heeft laten weten de hele week over grote hoeveelheden Wii’s te kunnen beschikken. Voor wat betreft de tekorten aan DS handhelds, verwacht Fils-Aime geen taferelen als vorig jaar, maar het bedrijf acht het niet onwaarschijnlijk dat sommige winkels rond de kerstdagen toch nee moeten verkopen.

Overigens verkoopt niet alleen de Wii zelf erg goed, ook de spellen en accessoires voor de console lopen als een trein. In november werden er zes miljoen spellen voor de Wii verkocht. In totaal zijn er nu op elke verkochte console gemiddeld ook 3,4 spellen verkocht. Wat betreft de accessoires meldde Fils-Aime ook tekorten aan de Wii-Zapper en in Japan verkoopt de Wii Fit erg goed. Verder valt uit de woorden van Fils-Aime ook nog op te maken dat er binnenkort ook een headset voor de Wii zal verschijnen die het mogelijk maakt om gesprekken te houden met andere Wii-eigenaren.

Of de extra inzet van Nintendo voor de Amerikaanse markt ook betekent dat de Europese markt meer Wii’s kan verwachten is overigens niet duidelijk, maar het is verstandig om niet te lang te wachten als je een Wii onder de kerstboom wilt hebben.