Abonneer je gratis op Techzine!

Ook deze week weer drie gadgets die helemaal niets met elkaar te maken hebben. We beginnen met een nuttige gadget, gaan verder met een iets minder nuttige gadget en eindigen met een behoorlijk onnuttige gadget. Veel leesplezier!

Antivirus USB-stick

Deze USB-stick is één van de nuttigste gadgets die jullie ooit in een roundup zullen vinden, vermoed ik. Niet alleen kan hij tussen de 512MB en 4GB aan data opslaan, hij is ook voorzien van antivirussoftware, die actief is op elke computer waar je de stick gebruikt. Vooral handig is het feit dat je slechts hoeft te betalen voor één licentie, terwijl je de stick toch echt op zoveel computers als je wilt mag gebruiken. Over prijs of verkrijgbaarheid wordt nog niet gerept, laten we hopen dat dat meevalt.

USB Magic Wand

Mensen spreken die aan de andere kant van een bepaalde ruimte staan is niet altijd even makkelijk voor gewone stervelingen (coen excl.). Die problemen zijn vanaf nu voorgoed verleden tijd, dankzij deze zwaaiboodschapper. Ofzo. De bedoeling is dat je via USB een boodschap naar deze gadget schrijft, waarna je gewoon met dit toverstafje hoeft te zwaaien om je boodschap in de lucht te toveren. Akkoord, je moet je boodschapje een hele tijd voordien geprogrammeerd hebben. Akkoord, je moet een pc bij de hand hebben om het ding te programmeren. Akkoord, het is best wel nerdy. Maar dat mag de pret niet drukken. Toch? To-och?

Jaja, een sneeuwbalschepper…

Dat het niet altijd ICT-gerelateerde gadgets moeten zijn in onze roundup, wordt nog eens geïllustreerd door deze absurde gadget. De winter is in aantocht en dat is normaal gezien ook de periode waarin de sneeuw valt. De ideale gelegenheid voor een keihard sneeuwballengevecht, met alle nodige gevolgen vandien. Toch hebben sommige mensen het nog steeds moeilijk met het begrip ‘bol’, waardoor ook bepaalde misbaksels door het leven gaan als ‘sneeuwbal’. Voor al diegenen is er nu deze sneeuwbalschepper. Verder gaat het scheppen van sneeuwballen natuurlijk sneller dan het rollen. Je hebt dus niet alleen échte sneeuwballen, je bent ook nog eens sneller. Verkrijgbaar voor een luttele negen dollar.

Ben je op school een leuke, grappige of rare gadget tegengekomen? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Dat was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!