Abonneer je gratis op Techzine!

De manier waarop mensen met computers gaan werken gaat drastisch wijzigen in de komende vijf jaar, aldus Microsoft-baas Bill Gates tegenover BBC News.

Tevens voorspelde Gates dat het toetsenbord en muis geleidelijk plaats gaan maken voor meer natuurlijke technologieën. In het bijzonder zullen het kijken, voelen en spreken belangrijker worden als het gaat om interactie met een computer. Meneer Gates maakte deze voorspellingen bij het beantwoorden van vragen op de website van BBC news.

"Het hele idee achter wat ik de natuurlijke interface noem gaat de hele ervaring veranderen." aldus Gates, "We voegen de mogelijkheid toe om te voelen en direct de computer te manipuleren en echt zien wat we aan het doen zijn. We voegen de pen en de spraak toe."

Gedurende het interview liet Bill Gates de Microsoft Surface computer zien. Een grote machine lijkend op een tafel met een aanraak-interface.

Gates gaat verder; "Ik zal dapper zijn. In de komende vijf jaar zullen tientallen miljoenen mensen hun foto’s en muziek browsen en hun leven organiseren door middel van zo’n interface."

Tijdens zijn CES-speech ging Gates verder met z’n thema van natuurlijke interfaces op de eerste dag van de conferentie. Hij haalde daarin tevens het succes van de iPhone en de Wii-controller aan welke een groot succes bij de consumenten zijn.

Gedurende de vraag-en-antwoord sessie van de BBC werd hem ook gevraagd naar z’n eigen computer gebruik. "Er staan geen Macs in mijn huis" grapte Gates.